15 decembra 2018

Škoricové sušienky




Vôňa škorice patrí k zime. Za oknami to už vyzerá celkom zimno. Poletuje sneh a mrzne len tak treští.
A u nás doma to vonia medom, zázvorom, škoricou  a vianočnými koláčikmi.

















Čo budeme potrebovať:

200 g hladkej múky
75 g kukuričného škrobu - Solamyl
75 g trstinového cukru
180 g masla 
1 vanilkový cukor
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička prášku do pečiva






Všetky suroviny zamiesime na pevné cesto. 
Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1-2 hodiny do chladničky.
Vychladnuté, odpočinuté cesto nakrájame na menšie kúsky, z každého kúska urobíme valec o priemere asi 2,5 cm a nakrájame na približne rovnaké kúsky. Z každého kúska urobíme guľku a uložime na plech, na pečiaci papier. Môžu byť aj tesnejšie pri sebe, pri pečení sa neroztečú.

Tĺčikom na mäso každú guľku pritlačíme, čím ju nielen sploštíme ale vytvoríme aj pekný vzor.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 až 18 minút podľa toho aké hrubé máme sušienky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára