09 decembra 2018

Šalát z čínskych rezancov.

Možno si pamätáte šalát z čínskej rezancovej polievky, tzv. Vifonky.  Asi to nebolo to najzdravšie jedlo na svete, ale ja ho občas robievam v upravenej verzii. Vynechám Vifonku a kúpim si čínske rezance. Výber v obchodoch je veľký. Na tento šalát kupujem čínske rezance, také aké sa používajú do polievky alebo sa opekajú na panvici ako súčasť jedla. 
Samozrejme použiť sa dajú akákoľvek cestoviny. Výhodou týchto cestovín ale je, že sa nemusia variť.





Čo budeme potrebovať:

čínske cestoviny do polievky
alebo cestoviny z Vifonky, alebo akékoľvek iné cestoviny
paradajky
papriku
uhorku
pór
alebo akúkoľvek inú zeleninu

 a čínsku kapustu ktorú použijeme až na záver

šunku
varené vajcia na tvrdo

biely jogurt alebo kyslú smotanu
majonézu

soľ, mleté čierne korenie

a kto má rád pikantné pridá malú čili papričku




Príprava takéhoto šalátu je veľmi jednoduchá.
Všetku zeleninu ktorú chceme použiť nakrájame na menšie kúsky. 
Kto chce môže pridať aj šunku nakrájanú na malé kocky.

Čínsku kapustu dáme až pred podávaním aby sa celkom nerozmočila 
a ostala pekne chrumkavá.


Čínske rezance rozmrvíme v ruke a pridáme k zelenine.

Pridáme jogurt, alebo kyslú smotanu, majonézu a dobre premiešame. 
Ak je šalát moc hustý pridáme jogurt. Osolíme a okoreníme.




Dobre premiešaný šalát zakryjeme a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Až celkom pred podávaním ešte pridám nakrájanú čínsku kapustu, trochu póriku a ozdobím natvrdo uvarenými vajcami.




Pri príprave mi pomáhala Agátka. 
Zobrala si na starosť krájanie uhorky a išlo jej to veľmi dobre. 
Šikovná pomocníčka sa vždy zíde.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára