Keď môj muž prinesie z obchodu údenáča, vždy z neho spravíme nátierku. Už si ani nepamätám kedy sme ho zjedli len tak.
Prácu si podelíme, môj muž údenáča očistí, vyberie všetky kostičky a ja urobím nátierku.
Čo budeme potrebovať:
údenú makrelu
cibuľu
maslo
kyslú smotanu
plnotučnú horčicu
soľ
mleté čierne korenie
Základom nátierky z údenáča je dôkladné očistenie mäsa od všetkých kostičiek.
K očistenému mäsu pridáme zmäknuté maslo, veľkú lyžicu horčice a lyžicu kyslej smotany na zjemnenie. Mixérom všetko vyšľaháme do peny. Maslo pridávame po troche, podľa potreby, tak aby nátierka nebola ani hustá, ani riedka. Dochutíme čiernym korením a soľou.
Do hotovej nátierky pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zamiešame a už nemixujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára