Prvé cukety zo záhrady som dostala od nevesty. My tohto roku vlastné mať nebudeme, ešteže ma má kto zásobovať.
Môj muž síce nad cuketou ohŕňa nosom ale pečenú zeleninu má veľmi rád. A keď má k nej ešte kus mäsa tak je spokojný.
A my s vnučkou, ktorá je u nás na prázdninách sme boli spokojné tiež.
Čo budeme potrebovať:
zeleninu podľa vlastnej chuti a výberu -
zemiaky
cuketu
paradajky
cibuľu
soľ
zmes sušených byliniek
kuracie prsia
prerastenú slaninku
na potretie:
olej
cesnak
zmes sušených byliniek
Pripravíme si zmes na potretie: pretlačíme cesnak, pridáme soľ, zmes byliniek a zalejeme olejom. Pridáme trochu vody a touto zmesou potrieme kuracie prsia. Zvyšok si odložíme a na záver ním polejeme aj zeleninu.
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme zmesou sušených byliniek a dobre premiešame.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
Paradajky nakrájame na tenké kolieska. Osolíme.
Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme zmesou sušených byliniek a dobre premiešame.
Kolieska zeleniny striedavo ukladáme do vhodného pekáčika alebo zapekacej misky.
Do stredu dáme celé kuracie prsia, môžeme ich zakryť plátkami slaniny aby sa pri pečení nevysušili.
Pekáčik vložíme do rozpálenej rúry na 10 - 15 minút aby sa mäso zatiahlo. Potom zakryjeme alobalom alebo papierom na pečenie, znížime teplotu na 200°C a pečieme asi 30 minút. Nakoniec odokryté už len zapečieme pár minút pod grilom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára