18 marca 2022

Sendvič s avokádom, jarnou cibuľkou a volským okom



Toast s avokádom a volským okom je výborný nielen na raňajky  ale aj na olovrant či večeru. Ale pochutí si na ňom aj nečakaná návšteva.














Čo budeme potrebovať:

avokádo
mladú cibuľku
citrón
soľ
mleté čierne korenie

vajíčko
horčica
cherry paradajky

toastový chlieb


Avokádo prekrojíme, jadro vyberieme a veľkou lyžicou vyberieme dužinu. Nakrájame ju na jemné plátky. Cibuľku nasekáme na tenké kolieska. Avokádo a cibuľku dáme do misky, pokvapkáme citrónom, osolíme a okoreníme.


Toasty opečieme a pripravíme si volské oko.
Opečený chlieb potrieme na tenko horčicou, najlepšie ostrou dijonskou. Na sendvič uložíme zmes avokáda a cibuľky, pridáme plátky paradajok. Navrch položíme volské oko a prikryjeme druhým plátkom opečeného sendviča. 
Sendvič priečne prekrojíme a môžeme podávať.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára