Toast s avokádom a volským okom je výborný nielen na raňajky ale aj na olovrant či večeru. Ale pochutí si na ňom aj nečakaná návšteva.
Čo budeme potrebovať:
avokádo
mladú cibuľku
citrón
soľ
mleté čierne korenie
vajíčko
horčica
cherry paradajky
toastový chlieb
Avokádo prekrojíme, jadro vyberieme a veľkou lyžicou vyberieme dužinu. Nakrájame ju na jemné plátky. Cibuľku nasekáme na tenké kolieska. Avokádo a cibuľku dáme do misky, pokvapkáme citrónom, osolíme a okoreníme.
Toasty opečieme a pripravíme si volské oko.
Opečený chlieb potrieme na tenko horčicou, najlepšie ostrou dijonskou. Na sendvič uložíme zmes avokáda a cibuľky, pridáme plátky paradajok. Navrch položíme volské oko a prikryjeme druhým plátkom opečeného sendviča.
Sendvič priečne prekrojíme a môžeme podávať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára