Nepečené zákusky majú veľa výhod. Dajú sa pripraviť veľmi rýchlo a z toho čo máme doma. Ani návod na prípravu nie je nutný. A ak ho pekne ozdobíte môžete s ním pohostiť aj návštevu.
Čo budeme potrebovať:
dlhé cukrárenské piškóty
jablká
cukor kryštálový
cukor vanilkový
škoricu mletú
Zlatý klas
kakao
na ozdobu:
kyslú smotanu
kakao
Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a nakrájame na drobnejšie. Podlejeme troškou vody, pridáme 1-2 lyžice cukru a dusíme pod pokrievkou až sú jablká celkom rozvarené.
Pridáme vanilkový cukor a škoricu. Pomocou pučítka na zemiaky jablká rozmačkáme na kašu.
V troche vody rozmiešame Zlatý klas a vylejeme ho na jablkovú kašu. Stále miešame až do zhustnutia.
Teraz by sme mali jablkové pyré ochutnať a prípadne dosladiť,alebo okyseliť citrónom podľa toho aké jablká sme použili.
Ja som robila zo štyroch veľkých jabĺk a použila som jeden Zlatý klas a 2 lyžice cukru.
Vhodnú nádobu vystelieme potravinárskou fóliou a na dno uložíme piškóty. Na piškóty navrstvíme polovicu jablkového pyré a uložíme druhú vrstvu piškót.
Do druhej polovice jablkového pyré primiešame 1-2 lyžice kakaa, alebo Granka.
Ak pyré moc zhustne pridajte 1-2 lyžice horúcej vody a dobre premiešajte.
Kakaovú hmotu navrstvíme na piškóty a navrch dáme poslednú vrstvu piškót.
Uložíme do chladu na 2-3 hodiny.
Keď koláčik stuhne vyklopíme ho a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Na potretie: kyslú smotanu a vanilkový cukor vymiešame, polovicu natrieme na koláč. Do druhej polovice primiešame kakao a natrieme na koláč tak, že lyžicou robíme mramorový vzor.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára