Momentálne nás sužujú horúčavy, robiť sa človeku moc nechce, ale variť sa musí. Hlavne keď mám plnú záhradu cukín, uhoriek, špenátu a inej zeleniny.
Aby som nemusela stáť pri sporáku nachystala som jedlo do jedného pekáčika a šupla ho do rúry. A obed z kategórie čo dom dal bol za pol hodinu na stole.
Čo budeme potrebovať:
bravčové mäso
alebo kuracie prsia
zemiaky
cuketu
cibuľu
mladý špenát
soľ
mleté čierne korenie
kmín drvený
cesnak sušený
syr na posypanie
Mäso si nakrájame na plátky a potom na menšie kúsky. V miske ho polejeme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, použiť môžeme aj zmes na mäso podľa vlastného uváženia.
Pripravíme si hlbší pekáčik alebo zapekaciu misku. Papier na pečenie namočíme do vody, opatrne vyžmýkame a vystelieme ním pekáčik. Ja to tak robím a páči sa mi to viac ako alobal. Vlhkosť z papiera sa počas pečenia vyparuje a mäso aj zelenina sa nevysušia.
1. vrstva: zemiaky očistíme a nakrájame na tenšie kolieska. V miske ich osolíme, posypeme drvenou rascou a pokvapkáme olejom.
Väčšiu časť zemiakov uložíme na dno hlbšieho pekáčika.
2. vrstva: cuketu nakrájame na tenšie kolieska, keď je mladá aj so šupkou. Osolíme, okoreníme.
3. vrstva: mladé špenátové listy umyjeme, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a pokvapkáme olejom
5. vrstva: namarinované kúsky mäsa
5. vrstva: na vrch poukladáme zvyšné zemiakové plátky
Keď máme všetko navrstvené, pobúchame pekáčikom a mierne poutláčame aby sa vrstvy spojili. Na vrch položíme pečiaci papier namočený vo vode, ktorý počas pečenia zabráni vysúšaniu.
Keď je mäso upečené, vrch posypeme syrom a dáme zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára