Utopenci sú asi viac mužská záležitosť ako ženská. Aspoň v našej rodine je to tak.
Ja ochutnám, ale nemôžem povedať, že by to bolo moje obľúbené jedlo. Na druhej strane som rada keď máme niečo takéto v chladničke. Chlapi majú niečo na zahryznutie a ani návšteva nepohrdne.
Ja ochutnám, ale nemôžem povedať, že by to bolo moje obľúbené jedlo. Na druhej strane som rada keď máme niečo takéto v chladničke. Chlapi majú niečo na zahryznutie a ani návšteva nepohrdne.
1 kg špekačiek
4-5 väčších cibúľ
cesnak
červenú a žltú papriku
feferónku podľa chuti
Nálev:
1 l vody
1/2 l octu
2 lyžice cukru
1 lyžička soli
3-4 bobkové listy
nové korenie
celé korenie
1/4 lyžičky mletej červenej sladkej papriky
stonka čerstvého ligurčeka
Najskôr si uvaríme nálev. Všetko dáme do jedného hrnca, necháme zovrieť. Pod pokrievkou lúhujeme asi 10 minút potom scedíme a necháme úplne vychladnúť.
- špekačky ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme.
- cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky
- cesnak očistíme a nakrájame na kolieska
- papriku očistíme a nakrájame na pásiky
Do vhodného pohára dáme vrstvu špekačiek, vrstvu zeleniny a striedame až do naplnenia pohára, mierne pritláčame. Posledná vrstva by mala byť zelenina.
Utopencov zalejeme vychladnutým nálevom a odložíme do komory asi na 7 až 10 dní.
Zajtra idem na Michalský jarmok na Myjavu, tam kúpim dobré špekačky a hneď aj naložím podľa Tvojho receptu...
OdpovedaťOdstrániťnám sa tento spôsob prípravy celkom pozdáva, aj keď väčšinou to pojedia chlapi... ja to moc nemusím :(
OdstrániťVýborné sú, vďaka za recept!
Odstrániťteší ma, že si vyskúšal :) pochvala patrí Mirovi, odovzdám
Odstrániť