Asi ako každá kuchárka aj ja milujem rýchle jedlá - očistiť, nakrájať, ochutiť a šup s tým do rúry a potom sa chvíľu nestarať a venovať sa niečomu úplne inému, alebo využiť čas na upečenie úplne fantastických domácich bagiet.
Aj keď si myslíte, že v obchode je široký výber dobrého pečiva, iste máte pravdu, ale upečenie domáceho pečiva nezaberie zas tak veľa času a veru nič sa nevyrovná chuti domáceho chleba alebo pečiva
Čo budeme potrebovať:
divinu alebo iné mäso
prerastenú slaninu
cibuľu
šampiňóny
papriku, môže byť rôznych farieb nech je jedlo pekné farebené
paradajky
tymián
mleté čierne korenie
soľ
Mäso nakrájame na väčšie kúsky, zalejeme olejom, pridáme čierne mleté korenie, tymián, zamiešame a odložíme na hodinku do chladničky, nesolíme aby mäso nepustilo veľa šťavy
pred samotným pečením vyberieme mäso z chladničky, nemalo by sa dávať do rúry úplne studené
očistíme a nakrájame na väčšie kúsky všetku zeleninu
šampiňóny očistíme a použijeme len celé hlavičky
slaninu nakrájame na hrubšie plátky
jednotlivé suroviny striedavo napichujeme na ihlu alebo špajdlu, uložíme na pekáčik, posolíme, môžeme podliať máličko vodou, zakryjeme alobalom a pečieme na 180°C asi 1,5 hod. Záleží aké mäso použijete. Potom odokryjeme a ešte zapečieme.
na 4 veľké bagety budeme potrebovať:
500g hladkej múky
1/2 kocky droždia
300ml vlažnej vody
malú lyžičku soli
postup je veľmi jednoduchý
do misky dáme vodu a rozdrobíme droždie, vidličkou zamiešame aby sa droždie rozpustilo
postupne pridávame múku do ktorej sme pridali soľ a stále miešame vidličkou
vykysnuté cesto rozdelíme nožom na 4 časti
každý kúsok cesta zoberieme do pomúčených rúk a ponaťahujeme a skrúcame ho ako keby sme žmýkali uterák
ukladáme na plech potretý olejom alebo na pečiaci papier
necháme podkysnúť
vrch môžeme potrieť pred pečením aj po upečení osolenou vodou
pečieme na 250°C asi 10 minút
toto je úplne najjednoduchší, základný recept na bagety z bielej múky ak by ste chceli vyskúšať iné, napr. celozrnné, so semiačkami, s ovsenými vločkami a všelijaké iné nakuknite sem, je tam aj podrobný foto návod
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára