Králik - mnoho ľudí má predsudky, naša rodina k nim určite nepatrí a králika môže každý deň, teda skoro každý... len keby ich bolo, kedysi sme aj my chovali a tak králik bol pravidelne na našom stole, dnes je to skôr výnimočne a tak je to pre nás delikatesa... keď sa nejaký králik dostane na môj stôl snažím sa ho pripraviť tak aby sme si všetci pochutili, mám niekoľko osvedčených receptov a toto je jeden z nich, hlavne keď manžel prinesie plný košík krásnych zdravých hríbov...
Čo budeme potrebovať:
králika
veľa, veľa mladých dubákov alebo iných hríbov
cibuľu, tiež veľa
cesnak, primerane
údenú slaninu
soľ, mleté čierne korenie
rasca
najskôr si pripravíme podklad pod králika - cibuľu nakrájame na mesiačiky, hríby očistíme, prekrojíme a navrstvíme do vhodného pekáča, ja používam liatinový hlboký hrniec
pridáme cesnak, osolíme a okmínujeme, polejeme trochou oleja a zamiešame
králika naporcujeme, osolíme, okoreníme a mäso uložíme na hríby spolu s údenou slaninkou
podlejeme vodou a dáme do predhriatej rúry na 220°C dusíme prikryté asi 60 minút
občas nakukneme ak treba dolejeme vodu, nemiešame
keď je mäso mäkké vyberieme ho a hríby aj so šťavou vydusíme, zahustíme a ak treba dochutíme
a môžeme podávať s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára