05 júla 2019

Kapustový šalát


K letu patrí grilovačka a ku grilovačke zase dobrý zeleninový šalát. Mäso väčšinou grilujú chlapi a šaláty zas pripravujú ženy. Dobrá deľba práce. Chlap sa parí pri grile a ja si v tieni krájam zeleninu :-)
Na dobrý šalát netreba žiaden extra recept. V podstate sa dá pripraviť z každej zeleniny. Stačí len správne skombinovať a dobre dochutiť. 
Ja si tento šalát robím v len tak bez mäsa, občas si pridám uvarené vajíčko na tvrdo a mám sýty letný obed ktorý ma nikdy neomrzí.





Čo budeme potrebovať:

malú hlávku kapusty
paradajky
cibuľu
cesnak

Dresing:
4 lyžice majolky
4 lyžice jogurtu
1 lyžicu horčice
2 lyžice olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie


Kapustu nakrájame na drobné slížiky, paradajky nakrájame nadrobno, cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, cesnak nasekáme nadrobno.

Všetky suroviny na dresing zmiešame a pridáme k zelenine. Dobre premiešame, osolíme a okoreníme. A samozrejme chutnáme a pridávame podľa potreby to čo šalátu chýba.


K šalátu môžeme pridať aj inú zeleninu, napr. nastrúhanú mrkvu, uhorku a pod.
V dresingu môžete vynechať majolku, miesto jogurtu môžete použiť kyslú smotanu. Treba sa držať svojich chutí.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára