09 mája 2022

Bravčové rezance s kapustou

Tento recept robím snáď aj 35 rokov. Mám ho veľmi rada pretože je to minútka. Keď si všetko nachystám, stačí mi 10-15 minút na jeho prípravu.
Samozrejme toto jedlo je najlepšie ihneď po príprave. Zohrievanie mu moc nesvedčí. Ale ak čakáte väčšiu návštevu a nechce sa vám dlho stáť za sporákom, toto jedlo je ideálne.




Čo budeme potrebovať:

asi 500g bravčového mäsa - stehno, karé, panenku
2 lyžice sójovej omáčky
koreniaca zmes na bravčové mäso
ja používam 
koreninovú zmes Cajun ktorá obsahuje: 
chilli mleté, čierne korenie, cesnak, cibuľa, oregano, tymian, 
cukor. Táto zmes je dosť ostrá a na prípravu tohto jedla sa výborne hodí.

olivový olej
hrozienka
mandle alebo arašidy
cesnak
šampiňóny
pór
malú hlávku kapusty

Najskôr si pripravíme všetky suroviny aby sme pri varení nestrácali čas.
Mäso si nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme sójovú omáčku, korenie, soľ a asi 2-3 lyžice oleja. Dobre premiešame a odložíme. Mäso si môžeme pripraviť aj večer ale hodinu pred prípravou ho z chladničky musíme vyberať. Pri restovaní musí  mať mäso izbovú teplotu.
Šampiňóny nakrájame na plátky. Pór nakrájame na kolieska a kapustu na rezančeky. Cesnak nakrájame na plátky.
Hrozienka namočíme do vlažnej vody aspoň na 30 minút, prepláchneme a scedíme. 

Samotná príprava je celkom jednoduchá. Potrebujeme veľkú a vysokú panvicu alebo kastról. Na troche oleja orestujeme hrozienka a arašidy. Keď sa hrozienka nafúknu, odložíme hrozienka aj arašidy bokom. Do panvice dáme mäso a prudko ho restujeme. Keď mäso zbelie pridáme šampiňóny, pór a cesnak. Chvíľu oprážeme. Pozor aby nám cesnak neprihorel, bol by horký. 
Ochutnáme mäso ak treba dosolíme a dokoreníme. Celkom na záver pridáme kapustu a už len pomocou dvoch varešiek dobre premiešame. Smažíme len toľko aby kapusta málinko zmäkla, nie veľmi, musí zostať chrumkavá.

Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára