Palacinky z červenej repy pripravujem už nejaký ten piatok... samotné palacinky robím len tak na plano, bez soli, korenín alebo cukru... červená repa im dodá nielen krásnu, až krikľavú červenú farbu ale aj zvláštnu chuť... výsledok potom závisí od plnky akú zvolím... výborné sú na slano so špenátovým tvarohom, bryndzou, ale aj s pikantným mäsovým soté... alebo na sladko so sladkým tvarohovom a hrozienkami, s džemom, nutelou...
Čo budeme potrebovať:
Palacinky: 3-4 malé červené repy * 500ml mlieka * 100g hladkej múky
2 vajcia * petržlenová vňať
Plnka: špenát * cesnak * tvaroh * soľ * mleté čierne korenie
* červenú repu dobre umyjeme, uvaríme do mäkka, ošúpeme a rozmixujeme *
* ja som použila štyri malé repy *
* postupne pridávame mlieko, vajcia, múku *
* váhy ktoré som uviedla sú len
orientačné *
* výsledná konzistencia je o máličko hustejšia ako na
palacinky *
* nakoniec pridáme petržlenovú vňať, necháme odstáť a môžeme piecť palacinky *
* špenát opražíme na kvapke oleja, pridáme cesnak a necháme vychladnúť *
* vychladnutý špenát zmiešame s tvarohom, osolíme a okoreníme *
* palacinky naplníme špenátovým tvarohom a podávame *
* dobrú chuť *
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť