veľkonočné zvyky v našej rodine sú minimálne... náš malý vnúčik nás vyšibe, dedko mi vyleje za krk štamprlík vody a tým to hasne... ani s pečením si nerobím veľké starosti, vždy upečiem niečo svieže, jarné, najradšej robím takéto jednoduché nepečené, kombinácia tvaroh a ovocie je výborná a všetkým nám chutí...
Čo budeme potrebovať:
na piškótu:
2 vajcia * 2 lyžice cukru * 2 lyžice vlažnej vody 2 lyžice polohrubej múky
1/4 lyžičky prášku do pečiva
na jahodovú plnku:
40g Zlatý klas * 300ml voda
2 lyžice cukru * jahodová deň * jahody
na tvarohovú plnku:
500g tvarohu * 300g kyslej smotany
2 lyžice práškového cukru
1 vanilkový cukor * želatínový stužovač
na ozdobu:
trubičky s čokoládovou, vanilkovou náplňou
cukrové vajíčka
marcipánové kvietky a iné ozdoby
Piškóta: žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme vlažnú vodu a múku s
práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej
formy a dáme piecť na 180°C na 10-12 minút. Komu sa nechce piecť vyloží
tortovú formu piškótami :-)
Jahodová plnka: vodu s cukrom a zlatým klasom rozhabarkujeme, pridáme zo
dve lyžice jahodovej drene a uvaríme krém, do ešte horúceho pridáme
jahody, prípadne iné ovocie... ja som pridala ešte marhule
Vychladnutú jahodovú plnku navrstvíme na vychladnutú piškótu a dáme stuhnúť do chladničky.
Tvarohová plnka: tvaroh, smotanu, cukor a vanilkový cukor vymiešame.
Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale. Pridáme k tvarohu a vymiešame. Tvarohovú hmotu navrstvíme na jahodovú a dáme stuhnúť, najlepšie cez noc, do chladničky.
Keď torta stuhne, trochu ju vyzdobíme. Ja som použila plnené trubičky a povrch som posypala cukrovými vajíčkami a marcipánovými kvietkami, tortu previažeme veselou mašľou a odložíme do chladu.
dokonale ako vzdy
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániť