Toto je tak trochu rafinované jedlo... tvári sa, že je to kuracie stehno a pritom to nie je stehno... verte, že stojí za to sledovať reakcie stravníkov keď zarežú nožom do krásneho chrumkavého stehienka a zistia, že to nie je stehienko ale plnka... tá trocha roboty za to stojí...
Čo budeme potrebovať:
celé kuracie nohy aj s kožou * slanina * soľ
na plnku: 300g kuracie prsia * 4-5 starších rožkov * 3 vajcia
cibuľa * cesnak * petržlenová vňať * majoránka
zmes sušenej zeleniny
alebo akákoľvek iná plnka
kuracie prsia pomelieme-rozkutrujeme spolu s cibuľou, pridáme rožky namočené v
mlieku, vajcia, cesnak, petržlenku, majoránku, soľ a ja pridávam zmes
sušenej zeleniny a byliniek ktoré som si nasušila v lete... plnku si ale
môžeme spraviť podľa vlastnej chuti, fantázie a stavu chladničky...
a teraz sa pustíme do prípravy kuracích nôh
kožu opatrne začneme oddeľovať od mäsa, najskôr si pomôžeme nožom potom už stačí ruka, prstami podvihujeme kožu a opatrne ju sťahujeme až sa dostaneme ku spodnému kĺbiku... tesne nad kĺbikom odsekneme a kožu vyvrátime, získame tak kožu v tvare nohy a kĺbik tvorí akýsi štuplík
tak a teraz máme dve nohy.... jednu vyzlečenú a druhú prázdnu
tú prázdnu naplníme plnkou, zašijeme alebo zopneme špáradlami
naplnené kože sformujeme ako stehienka, osolíme, okoreníme a uložíme do pekáčika
holé
stehienka tiež osolíme a okoreníme, obalíme slaninkou, pretože bez kože by boli veľmi suché
zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na hodinku, potom odokryjeme a
necháme zapiecť
podávame vždy jedno mäsové stehno a jedno plnkové stehno, so zemiakmi a šalátom alebo ako kto má rád
Malá rada na záver: plnky dávame radšej menej aby nám plnené stehienka nepopraskali...
tieto robievam, chutia vynikajúco, mňam :)
OdpovedaťOdstrániťaj u nás majú vždy úspech .)
Odstrániťtieto robievam, chutia vynikajúco, mňam :)
OdpovedaťOdstrániť