12 júna 2018

Šalát z jačmenných krúpov a zeleniny.

Takýto šalát si robievam podľa stavu chladničky a komory. 
Základ sú jačmenné krúpky a zelenina podľa chuti. 
Kto chce môže si pridať na tvrdo uvarené vajíčko, syr, šunku...  

















Čo budeme potrebovať:
šálku jačmenných krúpov, stredné veľ.č.7 ale použiť môžete aj iné

paradajky
uhorku

bylinky - bazalku, oregáno, lístky červenej repy

olivový olej
ocot balsamico alebo citrónovú šťavu
soľ
mleté čierne korenie


a kto chce môže si pridať vajíčko uvarené na tvrdo



Krúpky dobre prepláchneme pod horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode.
Uvarené krúpky scedíme a necháme vychladnúť.
Paradajky prekrojíme, dužinu vydlabeme a pevnú časť nakrájame na drobné kocky. 
Uhorky tiež nakrájame na drobno. 
Pridáme nakrájané alebo natrhané bylinky, osolíme, okoreníme.
Zalejeme olivovým olejom a pridáme aj pár kvapiek citrónovej šťavy alebo balzamico. 
Šalát premiešame a môžeme hneď podávať. 



Výborný je samotný, ale kľudne si k nemu pridajte vajíčko uvarené na tvrdo, syr nakrájaný na kocky, šunku nakrájanú na pásiky - komu čo chutí.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára