Jahodová sezóna je v plnom prúde a ako by to bolo keby sme sem tam neupiekli bublaninu alebo jahodové knedlíky. Ale keď sa mi nechce plniť knedličky uvarím halušky s jahodovou omáčkou a úspech je zaručený.
Vnučka jahody odmietla, zato si halušky husto posypala Grankom. No čo už. Hlavne, že jej chutilo. A nám tiež.
Čo budeme potrebovať:
na halušky:
250 g tvarohu
100 g detskej krupice
1 vajíčko
štipku soli
na omáčku:
jahody
cukor
trochu citrónovej šťavy
vetvičku medovky
pre dospelých štamprlík koňaku
čokoládu na ozdobu
maslo na halušky
Halušky:
Tvaroh, krupicu, vajíčko a štipku soli vymiešame na hustejšie cestíčko. Ak je redšie pridáme krupicu, ak je moc husté pridáme kvapku vody.
Do vriacej osolenej vody hádžeme pomocou dvoch lyžičiek väčšie halušky. Keď vyplávajú na povrch ešte krátko povaríme, scedíme a preložíme do misky.
Na horúce halušky poukladáme plátky masla a necháme ich rozpustiť. Halušky premiešame.
Omáčka:
Do hrnčeka nakrájame umyté jahody, posypeme cukrom, pridáme vetvičku medovky, pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme prevrieť. Medovku vyberieme. Ak varíme len pre dospelých môžeme na záver pridať štamprlík koňaku alebo rumu.
Na tanieri servírujeme halušky s omáčkou, môžeme posypať nastrúhanou čokoládou.
23.6.2020
Vyzerajú dobre 👌, tak takáto lenivá kuchárka som momentálne aj ja, takže recept ako vyšitý, skúsim ☺️
OdpovedaťOdstrániťHanka ďakujem, pre mňa je dôležité, že sú veľmi rýchlo hotové, žiadna piplačka a ako rýchlo som navarila tak rýchlo sa to aj zjedlo
Odstrániť