utorok, 13. mája 2014

Kuracie nohy 2v1



Toto je tak trochu rafinované jedlo... tvári sa, že je to kuracie stehno a pritom to nie je stehno... verte, že stojí za to sledovať reakcie stravníkov keď zarežú nožom do krásneho chrumkavého stehienka a zistia, že to nie je stehienko ale plnka... tá trocha roboty za to stojí...



Čo budeme potrebovať:
celé kuracie nohy aj s kožou  *  slanina  *  soľ 
na plnku: 300g kuracie prsia  *  4-5 starších rožkov  *  3 vajcia
cibuľa  *  cesnak  *  petržlenová vňať  *  majoránka  
zmes sušenej zeleniny
alebo akákoľvek iná plnka 
kuracie prsia pomelieme-rozkutrujeme spolu s cibuľou, pridáme rožky namočené v mlieku, vajcia, cesnak, petržlenku, majoránku, soľ a ja pridávam zmes sušenej zeleniny a byliniek ktoré som si nasušila v lete... plnku si ale môžeme spraviť podľa vlastnej chuti, fantázie a stavu chladničky...
a teraz sa pustíme do prípravy kuracích nôh
kožu opatrne začneme oddeľovať od mäsa, najskôr si pomôžeme nožom potom už stačí ruka, prstami podvihujeme kožu a opatrne ju sťahujeme až sa dostaneme ku spodnému kĺbiku... tesne nad kĺbikom odsekneme a kožu vyvrátime, získame tak kožu v tvare nohy a kĺbik tvorí akýsi štuplík 
tak a teraz máme dve nohy.... jednu vyzlečenú a druhú prázdnu
tú prázdnu naplníme plnkou, zašijeme alebo zopneme špáradlami    
naplnené kože sformujeme ako stehienka, osolíme, okoreníme a uložíme do pekáčika
holé stehienka tiež osolíme a okoreníme, obalíme slaninkou, pretože bez kože by boli veľmi suché
zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na hodinku, potom odokryjeme a necháme zapiecť

podávame vždy jedno mäsové stehno a jedno plnkové stehno, so zemiakmi a šalátom alebo ako kto má rád

Malá rada na záver: plnky dávame radšej menej aby nám plnené stehienka nepopraskali...

3 komentáre: