Králik - mnoho ľudí má predsudky, naša rodina k nim určite nepatrí a králika môže každý deň, teda skoro každý... len keby ich bolo, kedysi sme aj my chovali a tak králik bol pravidelne na našom stole, dnes je to skôr výnimočne a tak je to pre nás delikatesa... keď sa nejaký králik dostane na môj stôl snažím sa ho pripraviť tak aby sme si všetci pochutili, mám niekoľko osvedčených receptov a toto je jeden z nich, hlavne keď manžel prinesie plný košík krásnych zdravých hríbov...
králika
veľa, veľa mladých dubákov alebo iných hríbov
cibuľu, tiež veľa
cesnak, primerane
údenú slaninu
soľ, mleté čierne korenie
rasca
pridáme cesnak, osolíme a okmínujeme, polejeme trochou oleja a zamiešame
králika naporcujeme, osolíme, okoreníme a mäso uložíme na hríby spolu s údenou slaninkou
podlejeme vodou a dáme do predhriatej rúry na 220°C dusíme prikryté asi 60 minút
občas nakukneme ak treba dolejeme vodu, nemiešame
keď je mäso mäkké vyberieme ho a hríby aj so šťavou vydusíme, zahustíme a ak treba dochutíme
a môžeme podávať s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára