30 marca 2017

Nátierka z cottage cheese a medvedieho cesnaku


Medvedí cesnak je jarná bylinka a má široké uplatnenie v našej kuchyni. U nás sa používal  len tak na chlieb s masťou dávno predtým než nastal boom medvedieho cesnaku. 
Medvedí cesnak samozrejme nie je pre každého, niekomu zráža tlak a niekomu vadia zelené jedlá. Už aj s tým som sa stretla. Samotný cesnak áno, ale v jedle ktoré ozelenie už nie. Aj táto nátierka spojením bieleho syra a medvedieho pesta ozelenie, ale je to taká milá jarná zelená. Pre mňa určite príjemná. Ja farby na tanieri milujem. 
Takže ak Vám vadí zelené jedlo a máte vysoký tlak, zavrite oči a pustite sa s chuťou do medvedieho cesnaku. Pre zdravie sa treba občas aj obetovať.







príprava nátierky je veľmi jednoduchá
1 kelímok cottage cheese zmiešame z 2-3 lyžicami pesta z medvedieho cesnaku
samozrejme ak sa vám nechce robiť pesto, stačí nakrájať medvedí cesnak na drobnejšie a zmiešať zo syrom

výhoda tohto receptu je, že nátierku netreba dochucovať, pesto je dochutené, priam až ekrazitické a práve cottage cheese  ho zjemní do prijateľnej chuti 

jediný rozdiel oproti pôvodnému receptu je, že tu som použila slnečnicové semienka



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára