štvrtok 30. novembra 2017

Kuracie ragú s gaštanmi a hubami



Aj keď za oknami padá sneh, u nás rozvoniavajú gaštany. Pečené v rúre a ešte horúce do ruky. Aj keď sa musím krotiť, pečeným gaštanom neodolám. Dnes som tie čo ešte zostali, pridala do kuracieho ragú a môj muž, ktorý zo začiatku ohŕňal nosom, nakoniec pochválil a priznal, že to bolo veľmi chutné.











Ako prvé si musíme uvariť gaštany. Gaštany narežeme, vložíme do vriacej vody a varíme asi 20 minút.Gaštany scedíme a vysypeme na utierku.  Dobre ich postláčame, pošúchame, až sa začne šupka uvoľňovať. Ešte teplé ich očistíme.

Čo budeme potrebovať:

kuracie prsia  -  nakrájané na menšie kúsky
cibuľu - nakrájanú na mesiačiky
jablko - nakrájané na drobnejšie kocky
šampiňóny alebo iné hríby
varené gaštany
asi 100ml bieleho suchého vína
asi 100ml smotany
soľ
mleté čierne korenie

Postup je veľmi jednoduchý. Na oleji orestujeme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Prsia vyberieme a vo výpeku orestujeme cibuľu spolu s očisteným a na kocky nakrájaným jablkom. Potom pridáme hríby a gaštany. Orestujeme. Mäso vložíme naspäť, podlejeme vínom a pod pokrievkou krátko podusíme. Na záver pridáme trochu smotany a už len necháme prevrieť. Dochutíme a ozdobíme petrželkou.
Podávame s varenými alebo opečenými zemiakmi.
Keď nerátam varenie gaštanov, tak je to obed hotový za 20 minút - taká rýchlovka.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára