Medvedie labky sú spomienkou na Vianoce môjho detstva. Mama ich piekla iba na Vianoce a ja som ich milovala vtedy a milujem ich dodnes.
Tento recept nie je celkom ten klasický, pretože je pridané aj kakao, ale labky sú výborné aj keď najlepšie sú asi predsa len tie klasické orechové.
Čo budeme potrebovať:
175 g hladkej múky
175 g hrubej múky
200 g práškového cukru
250 g Hery alebo masla
30 g kakao
120 g mleté vlašské orechy
1 vanilkový cukor
na obaľovanie:
práškový cukor + vanilkový cukor
Ja si zmiešam v miske práškový a vanilkový cukor a labky vyklápam priamo do neho. Stačí klepnúť o stenu misky a labky skočia priamo do cukru. Ale prsty si popálim aj tak, to už asi patrí k tomu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára