Lososa môžem vždy a v akejkoľvek úprave.... tentoraz som si k nemu pripravila jednoduchý horčicový dip s kôprom. Kto nemá rád kôpor môže ho kľudne vynechať. Výborný
je nielen k rybe ale aj k bielemu mäsu, alebo len tak si do neho namáčať slané krekry ... alebo
taký stopkatý zeler spolu s týmto dipom je skvelá pochúťka...
Čo budeme potrebovať:
losos filety * citrón * kôpor čerstvý alebo mrazený
soľ hrubozrnná * mleté čierne korenie
losos filety * citrón * kôpor čerstvý alebo mrazený
soľ hrubozrnná * mleté čierne korenie
Dip:
4 lyžice majonéza * 2 lyžice kyslá smotana * 1 lyžica kremžská horčica
1 lyžica plnotučná horčica * 2 lyžice kôpor nasekaný * 1 lyžica citrónová šťava
nastrúhaná kôra z citróna * soľ * mleté čierne korenie
Najskôr si pripravíme dip veľmi jednoduchým spôsobom.... všetko spolu zmiešame.
Kôpor je samozrejme najlepší čerstvý, ale kde ho teraz vziať? našťastie mám mrazený,
pretože so sušeným by to asi nebolo to pravé... tento dip
si môžete pripraviť na viac spôsobov... základ je ten istý len horčica
je iná, výborný je s dijonskou medovou horčicou, ja mám rada kombináciu
dijonskej a kremžskej.
Dobré je pripraviť si ho popredu a dať vychladiť do chladničky.
ako prílohu som si urobila zemiaky v pare, v šupke, očistené som obalila v zmesi sušenej zeleniny a byliniek a opiekla na panvici.
filety z lososa kuchynskou utierkou vysušíme, narežeme krížom, dnu
zastrčíme
koliesko (umytého) citróna a kôpor. V miske si vymiešame olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie a posekaný kôpor, polejeme filety a necháme marinovať, ja som nechala asi 10 minút, ale môžete samozrejme dlhšie.
grilovaciu panvicu rozpálime a opečieme filety najskôr kožou dolu (4 minúty), potom
otočíme a dopečieme už len krátko (2-3 minúty) aby ste lososa nevysušili, počas pečenia potierame zvyškom marinády.
a takto to mám najradšej zemiak rozpučiť, namočiť do dipu a k tomu
lahodný kúsok lososa... dobré to bolo :-)
ozdobiť by sa patrilo kôprom ale čerstvý nemám tak som použila žeruchu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára