04 apríla 2014

Medvedí cesnak v masti

Medvedí cesnak je sezónna záležitosť... v chladničke pri dobrej starostlivosti vydrží pár dní... na zimu si ho zamrazím a tiež  si medvedí cesnak nakladám do masti... neviem ako dlho v chladničke vydrží, myslím si, že dlho, ale u nás nemá šancu, maximálne do dvoch týždňov sa zje...






  • príprava je celkom jednoduchá
  • medvedí cesnak umyjeme a nakrájame na drobnejšie 
  • dobrú, najlepšie domácu masť, ešte lepšie kačací alebo husací tuk dáme do kastrólka a na miernom ohni roztopíme
  • pridáme nakrájaný medvedí cesnak, pozor prská to a len kratučko povaríme
  • máličko osolíme
  • nalejeme do vhodnej, najlepšie sklenej alebo kameninovej nádoby a necháme stuhnúť
  • uložíme v chlade
  • použitie je široké
  • natrieť na chlieb
  • pridať pri varení pod mäso
  • ako základ na cestoviny   



2 komentáre:

  1. Jej, aký dobrý nápad! Urobím to, celkom isto! Tiež milujem medvedí cesnak... zmrazujem, robím pesto, polievku, prívarok, aj dáke iné varenie s ním... mám na blogu. No ale toto je bezva nápad, veľmi som sa tomu potešila :-))) Ďakujem !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, som rada, že sa ti môj nápad páči... ešte naša mama robila takú akože nátierku na chleba... veľa, veľa cibule podusila na masti a potom to dala do pohára... používala to ako podklad pod mäso a my sme si to zase natierali na chleba... robím tak doteraz, len s tým rozdielom, že keď je sezóna, miesto cibule dávam medvedí cesnak a niekedy dám oboje, aj cibuľu aj cesnak...

      Odstrániť