štvrtok 3. apríla 2014

Treska v majonéze


10 deka tresky a dva rožky... pamätáte? na stojáka v Lahôdkach... treska vtedy chutila akosi lepšie, asi preto, že sme boli mladí a svet bol gombička... tresku v majonéze mám stále rada... občas si ju spravím doma a vždy ma napadne to isté... 10 deka tresky a dva rožky na stojáka v Lahôdkach... kedysi dávno...


Čo budeme potrebovať:
1kg mrazenej tresky alebo inej ryby  *  3 stredne veľké cibule  *  2-3 mrkvy
3-4 väčšie uhorky v sladkokyslom náleve  *  100 ml nálevu z uhoriek 
 2 lyžice plnotučnej horčice  *  250 ml octu  *  400g majolky
3 bobkové listy  *  1 lyžička celé čierne korenie
1 lyžička mleté čierne korenie  *  3 lyžičky soli
príprava je celkom jednoduchá - do hrnca dáme zovrieť tri litre vody a 250 ml octu, pridáme bobkový list, soľ a celé čierne korenie, necháme zovrieť, pridáme mrkvu a varíme asi 15-20 minút, keď je mrkva uvarená, nie rozvarená, pridáme rybie filety, necháme len prevrieť a odstavíme z ohňa... necháme vo vode mierne vychladnúť... mrazené filety netreba dlho variť ale ak použijeme čerstvú, prípadne chladenú rybu tú treba variť dlhšie...
pokiaľ nám ryba chladne nakrájame si cibuľu, uhorky, pridáme horčicu, majolku, uvarenú mrkvu a rybu a všetko spolu premixujeme ponorným mixérom... dochutíme čiernym korením, ak treba soľou, prípadne nálevom z uhoriek
za tento recept ďakujem Mirkovi K.  http://varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majoneze-kimlo/4629-recept.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára