nedeľa 8. júna 2014

Cuketové rolky plnené mäsom a ryžou



takéto jedlá mám veľmi rada... nielenže ich rada pripravujem ale ich aj rada jem, 
obsahujú totiž všetko - hlavné jedlo, prílohu, zeleninu... stačí položiť pekáčik na stôl a nabrať si :-)






budeme potrebovať:
2 - 3 cukety
mozarellu
na paradajkový základ:
lúpané paradajky v konzerve
veľa cesnaku
veľa bazalky, petrželky
soľ a korenie
na mäsovú plnku:
200g mleté mäso
200g šampiňóny
200g ryža
1 cibuľa
asi 1 liter mäsového alebo zeleninového vývaru

 paradajkový základ


paradajky v konzerve narežeme na menšie kúsky, pridáme cesnak, bazalku, petržlenovú vňať, soľ a čierne mleté korenie, len zamiešame a necháme postáť pokým nepripravíme ostatné



mäsová plnka:

cibuľu a šampiňóny nakrájame na drobno a orestujeme na oleji, pridáme mäso a chvíľu opekáme, potom pridáme ryžu, zamiešame a podlejeme trochou vývaru. Na miernom ohni miešame, keď sa všetok vývar vstrebá do ryže znovu pridáme vývar. Takto po troche prilievame vývar a stále premiešavame. Výsledné "rizoto" má byť kašovité, lepkavé...



a ideme rolkovať:
cuketu si pomocou škrabky nakrájame na tenké pásiky, krájame iba pevnú časť
na dosku uložíme po dva-tri pásy tak, aby sa prekrývali, na začiatok dáme kôpku plnky a zrolujeme
do pekáčika dáme paradajkový základ a naň poukladáme rolky, mne ostala plnka tak som ju ešte navŕšila na každú rolku a dáme piecť na 200°C cca 3O minút
na každú rolku dáme kúsok mozarely a dáme zapiecť

4 komentáre:

  1. Miška ďakujem... my máme radi takéto kombinácie, takže chutilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnaaam supersky to vyzera...urcite vyskusam, dakujem za recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, ja ďakujem za nakuknutie :-) u nás je cuketa vo veľkej obľube a v čase sezóny je na stole furt...

      Odstrániť