Túto omáčku môžete použiť nielen na cestoviny. Je výborná aj ako príloha k mäsu a ak do nej pridáte napr. chili je to aj výborná omáčka na grilovačku a za studena ju môžete podávať spolu s kukuričnými chipsami čo je fakt dobrota.
Čo budeme potrebovať:
najskôr si dáme piecť baklažán - budeme potrebovať:
1 baklažán
veľa cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
bazalku, oregáno
baklažán prekrojíme po dĺžke
do zárezov natlačíme plátky cesnaku
baklažán osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, oregánom a výdatne polejeme olivovým olejom
dáme piecť do rúry na 200°C asi na 40-45 minút
keď baklažán vychladne, lyžicou ho zoškriabeme a šupu zahodíme, upečenú dužinu použijeme do omáčky
omáčka:
2 konzervy lúpaných paradajok
cibuľa
cesnak
bazalka, oregáno
trochu cukru
soľ, mleté čirne korenie
olivový olej
a dužina z upečeného baklažánu
na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme lúpané paradajky, pretlačený cesnak, podľa chuti soľ a korenie a povaríme toľko aby sa nám odparila prebytočná tekutina
dužinu z upečeného baklažánu roztlačíme vidličkou na kašu a pridáme k omáčke
pridáme bylinky a podľa chuti cukor
Špagety uvaríme v osolenej vode, nepreplachujeme studenou vodou. Horúce špagety vložíme do omáčky, premiešame a ihneď podávame posypané strúhaným syrom. Ja som si ešte pridala opražené slnečnicové semienka.
Túto omáčku som použila aj ako prílohu ku kuracej roláde - recept nájdete tu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára