28 apríla 2017

Segedínsky guláš

Toto jedlo môj manžel miluje a aj si ho sám varí. Najväčší problém máme s knedľou. Ja knedľu nejem alebo si dám maximálne jedno kolečko a muž má rád segedín so zemiakmi, s chlebom alebo len tak samotný. Takže knedľu robím, alebo kúpim len keď prídu deti. Teraz som ale robila knedľu pretože som zistila, že segedín nemám zdokumentovaný. Tak pre budúce generácie, nech aj naše vnúčatá vedia ako ich dedko varil segedín :)





Čo budeme potrebovať:
500g bravčového plecka
lyžicu masti
2 cibule
1000g kyslej kapusty
2 smotany na varenie
mletú červenú sladkú papriku
mleté čierne korenie
soľ

cibuľu nakrájame a speníme na masti, pridáme na kocky nakrájané mäso - orestujeme, okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme pod pokrievkou. Keď sa šťava vydusí, podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Čas dusenia si výrazne skrátime ako použijeme tlakový hrniec.

Kyslú kapustu ochutnáme, ak je moc kyslá prepláchneme. Dobré je vodu z kyslej kapusty odložiť, ak by bol náhodou segedínsky guláš málo kyslý dochutíte ho práve touto vodou. Kyslú kapustu podusíme zvlášť. 

Keď je mäso mäkké a kapusta udusená, zmiešame všetko do jedného hrnca, pridáme smotanu, necháme zovrieť. Kto má rád kyselšie kľudne môže použiť kyslú smotanu.

Recept na ŽEMĽOVÚ KNEDĽU nájdete tu.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára