Dobrých nátierok nikdy nie je dosť a táto chutí aj môjmu mužovi. Aj keď podľa neho avokádo patrí do tej istej skupiny ako tofu alebo sójové mäso, čiže niečo čo sa nedá jesť. Skrátka klobáska to nie je. Ja si ale avokádo kupujem, je dobré na slano aj na sladko a pridávam si ho aj do smoothie.
Dnes som piekla výborné špaldové bagety a táto nátierka k nim skvelo pasovala.

Čo budeme potrebovať:
1 avokádo
2 vajíčka uvarené na tvrdo
malú cibuľku
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžicu kyslej smotany
1 lyžicu olivového oleja
1 lyžičku horčice
citrónovú šťavu
soľ, mleté čierne korenie
Avokádo prekrojíme, dužinu lyžicou vydlabeme.

Citrón nátierku nielen dochutí ale zabráni aj zhnedutiu avokáda.
Podávame s bagetou, vrch posypeme nasekaným vajíčkom a paradajkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára