Ja som zástanca pravidla - najskôr sa najesť až potom konzervovať na zimu, a to sa týka všetkého, ovocia aj zeleniny.
A keď tých hríbov nebolo tak veľa uvarila som túto polievku a bola fakt výborná. Silná hustá, taká aká nahradí aj druhé jedlo.
Čo budeme potrebovať:
mäso na polievku - morčacie droby, ale použiť môžete aj bravčové rebrá,
alebo hovädzie na polievku
mrkvu
petržlen
mladú cibuľku
cesnak
zemiaky
hríby
krúpky
soľ, drvenú rascu
petrželku, oregano
Polievku varíme v dvoch krokoch.
Najskôr si uvaríme vývar. Mäso, mrkvu, petržlen, strúčik cesnaku a cibuľku pomaly varíme v osolenej vode tak, ako keď varíme slepačiu polievku.
Keď je mäso mäkké, asi po 2 hodinách, vývar scedíme, mäso oberieme a nakrájame - natrháme na menšie kúsky. Nakrájame aj mrkvu a petržlen. Mäso a zeleninu odložíme bokom.
Krúpky dobre prepláchneme pod horúcou vodou. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Hríby očistíme a sparíme vriacou vodou. Do čistého vývaru dáme variť nakrájané zemiaky, hríby a krúpky. Pridáme aj viazaničku byliniek.
Keď sú zemiaky aj krúpky uvarené vrátime do polievky uvarenú mrkvu, petržlen a mäso. Polievku dochutíme soľou a korením. Na tanieri ozdobíme petrželkou.
Ta polievka potrebuje trosku madarskej alebo spanielskej vonavej cervenej papriky - jeme aj ocami :)
OdpovedaťOdstrániťurčite jeme aj očami a ja milujem farby na tanieri, ale jeme aj "nosom" a táto polievka krásne vonia hríbami a bylinkami, ale paprika určite nič nepokazí :)
Odstrániť