28 februára 2019

Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami

Toto je recept pre čokoholikov, závislákov na čokoláde. Je v ňom veľa tmavej, horkej čokolády a kakaa. Silná chuť čokolády je čiastočne vyvážená vanilkovou zmrzlinou.
Ak horkú čokoládu až tak moc nemusíte, môžete použiť akúkoľvek inú, hoci aj mliečnu čokoládu.








Čo budeme potrebovať:

na rezance:
200 g hladkej múky
50 g práškového cukru
50 g kakaa
3 vajcia
2 lyžice vlažnej vody
štipka soli

a ešte:
tmavú 70% čokoládu
vanilkovú zmrzlinu
pistácie


čoko rezance:

Múku, kakao a cukor preosejeme do misky a zamiešame. Pridáme vajcia, vodu a vypracujeme tvrdé cesto ako na rezance. Ak sa vám zdá, že kakaa ide do cesta veľa, tak vôbec neváhajte a šupnite tak celých 50g, veď ideme variť čoko rezance.
Cesto sa miesi pomerne ťažko, ale ak sa vám zdá, že už to nejde, nepridávajte vodu, ale si namočte ruku do vody. Tak sa vám nestane, že prilejete veľa vody a cesto bude riedke. Naopak cesto musí byť tvrdé. Aby sme sa zase moc nenadreli, vymiesené cesto (nemusí byť dokonalé) prikryjeme miskou a necháme odpočívať aspoň hodinu. Odpočinuté cesto je vláčne a lepšie sa s ním pracuje.
Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme asi na 2mm. 


Radielkom cesto nakrájame na širšie rezance. Rezance necháme na doske obschnúť.


Rezance uvaríme vo vriacej vode, varia sa trochu dlhšie ako obyčajné rezance. Ja som ich varila asi 10 minút. Uvarené scedíme.


Rezance naložíme na tanier, polejeme roztopenou čokoládou, pridáme kopček vanilkovej zmrzliny a posypeme nasekanými pistáciami.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára