Dostala som chuť na plnenú papriku a keďže papriku som nemala pripravila som plnené hokaido. Plnka som trochu inovovala a podarila sa. Môj muž dokonca zjedol aj to hokkaido, nielen plnku.
Takže úspech.
Čo budeme potrebovať:
tekvicu Hokkaido
strúčik cesnaku
soľ
na plnku:
šálku ryže
asi 400g mletého mäsa
cibuľu
cesnak
2 stredne veľké paradajky
vydlabanú tekvicu
asi 100g nastrúhaného syra
petržlenovú vňať, pažítku a pod.
soľ
mleté čierne korenie
Najskôr si uvaríme ryžu, môžeme dať trochu viac vody. Ryža bude po uvarení lepkavá a to je dobre, pretože nám spolu s mäsom bude pekne držať pokope.
Paradajky ponoríme do vriacej vody, potom stiahneme šupku, prekrojíme a vyberieme vnútornú dužinu aj so semiačkami. Pevnú časť paradajky nakrájame na drobno.
Ak sa vám dá, opatrne vydlabeme aj časť pevnej dužiny, nakrájame ju na kocky. Dajte si pozor aby ste tekvicu neprederavili.
V miske zmiešame uvarenú ryžu, podusené mäso, nakrájanú paradajku a hokaido, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať alebo pažítku, osolíme a okoreníme.
Vydlabanú tekvicu zvnútra potrieme cesnakom a mierne osolíme. Potom ju naplníme pripravenou plnkou, uložíme na pekáč a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi na 40 minút.
Plnka mi ostala, tak som urobila guľky a dala som ich na plech piecť spolu s tekvicami.
Ja som po 30 minútach guľky odobrala z plechu, tekvicu som len prekryla papierom na pečenie a piekla ešte asi 20 minút.
Nakoniec som vrch posypala syrom a dala zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára