Toto jedlo, aj keď sa to nezdá je veľmi nenáročné na prípravu. Času nám síce zaberie málo ale o to viac dobrých surovín budeme potrebovať.
Pre mňa je v tomto recepte základom šalát ktorý mám rada len tak samotný. Pohánka a grilované prsiu sú pre mňa prídavok síce veľmi chutný a zdravý ale nie nevyhnutný.
Ešte je dôležité aj to, že toto jedlo je minútka a najlepšie je keď to čo navaríme hneď aj zjeme.
Čo budeme potrebovať:
na šalát:
polníček
uhorky
paradajky
cibuľu
cesnak
dresing na šalát:
1 lyžicu sójovej omáčky
1 lyžicu medu
2 lyžice olivového oleja
50 ml vody
špargľa
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky cukru
kuracie prsia
korenie na kurča
sézamové semienka
100 g pohánky
250 ml vody
Kuracie prsia:
Kuracie prsia v celku osolíme, okoreníme a prudko opečieme zo všetkých strán. Preložíme ich na pekáčik, posypeme sézamom a dáme zapiecť do rúry pod gril. Prsia udržujeme v teple až do podávania. Stačí ich zakryť alobalom.
Pohánka:
Pohánku prepláchneme pod
horúcou vodou, vysypeme do kastrólika v ktorom už vrie osolená
voda. Prikryté varíme asi 5 minút. Odstavíme a zakryté necháme stáť
asi 20 minút.
100 g pohánky je pre 2-3 osoby.
Špargľa:
Špargľu najprv očistíme
pomocou škrabky na zemiaky. Ak je špargľa mladá, čistiť ju netreba, stačí ju
umyť. Špargľa má spodok drevnatý, jesť sa nedá. Ja ho odlamujem a použijem do
polievky.
Očistenú špargľu vložíme
do vriacej osolenej a osladenej vody a varíme asi 10 minút. Zelená špargľa sa
varí kratšie ako biela.
Uvarenú špargľu vyberieme
a hneď ponoríme do studenej vody. Špargľa bude chrumkavá, rozvarená nie je
dobrá.
Šalát:
Všetku zeleninu ktorú
chceme použiť na šalát umyjeme a nakrájame do misy. Ja šalát nesolím ani nekorením. Takto šalát vydrží dlho čerstvý, v chladničke aj do druhého dňa. Ak ho osolíte, prípadne prelejete dresingom treba ho ihneď zjesť pretože rýchlo zvädne.
Dresing:
Sójovú omáčku, olej, med a vodu dáme do pohára a dobre rozmiešame.
Kuracie prsia s pohánkou a špargľou podávame so zeleným šalátom ktorý si polejeme dresingom priamo na tanieri.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára