Veľmi jednoduché, rýchlo hotové a hlavne veľmi dobré sú tieto krekry.
V plechovej dóze vydržia aj týždeň. Ak ich zamrazíte budete mať po ruke zásobu výborných slaných chuťoviek pre nečakanú návštevu.
Čo budeme potrebovať:
200 g hladkej múky
200 g masla
200 g nastrúhaného eidamu
2 žĺtka
malá lyžička soli
a ešte:
vajíčko na potretie
na posypanie:
sézam
mak
ľanové semienko
a pod.
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto.
Cesto vyvaľkáme na tenšie, asi 2-3 mm.
Vykrajujeme kolieska, priemer asi 8 - 10 cm.
Pomocou slámky vykrajujeme malé dierky.
Každé koliesko rozdelíme na 8 trojuholníčkov.
Prenesieme na plech na pečiaci papier, potrieme vajíčkom,
posypeme sézamom alebo hocičím iným.
Pečieme na 170°C asi 8 - 10 minút do zlata.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára