07 januára 2024

Bravčová panenka Wellington


Bravčová panenka je veľmi kvalitné mäso. Jeho veľkou prednosťou je, že nevyžaduje žiadnu zložitú a časovo náročnú prípravu. Preto je vhodné na minútky. Jediné čo pri príprave môžete pokaziť je to, že budete mäso pridlo piecť a vysušíte ho. Pri panenke platí, že menej je vždy viac. 





Čo budeme potrebovať:

bravčovú panenku
tenké plátky prerastenej slaniny
horčicu
lístkové cesto

šampiňóny
cibuľu
maslo

soľ
mleté čierne korenie
drvenú rascu
tymian

Cibuľu nakrájame na drobno a chvíľu podusíme, pridáme šampiňóny nakrájané na drobno a dusíme. Posolíme a okoreníme, pridáme hrudku masla. Keď sú šampiňóny mäkké vydusíme všetku šťavu a necháme vychladnúť. 


Bravčovú panenku odblaníme a prudko ju opečieme zo všetkých strán, stačí celkom krátko len aby sa mäso zatiahlo aby, keď ho budeme piecť v rúre nepustilo šťavu. Opečenú panenku preložíme na pekáčik, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Panenku potrieme celkom natenko horčicou, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať.

Na dosku si rozložíme vyvaľkané lístkové cesto. Na cesto poukladáme tenké plátky slaniny, rozložíme podusené šampiňóny a opečenú panenku. 


Opatrne zavinieme a prenesieme na pekáč. Cesto potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Ak vám zostane cesto môžete závin ozdobiť nielen vykrojenými tvarmi ale aj semienkami. Ja som použila sézam.


Takto pripravený závin pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 20 minút. Dĺžka pečenia je závislá od veľkosti aj od toho čomu dávate prednosť, či máte radi mäso prepečené alebo ružové, ale určite ho nepečte dlhšie ako 25 minút.
Podávame ihneď so zemiakmi, zeleninou


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára