09 mája 2025

Wellington s bravčovou panenkou a dvojakou palacinkou

Aj keď sa to nezdá, Wellington je v podstate jednoduché jedlo. Trochu času zaberie príprava jednotlivých zložiek, ale keď si všetko nachystáte a pol hodinu pred obedom zabalíte a dáte piecť, obed máte razdva na stole.
Ja som tentokrát robila s palacinkami. jedna bola špenátová a druhá s červenou repou a výsledok bol aj chutný aj efektný.

 


Čo budeme potrebovať:

bravčovú panenku
soľ
mleté čierne korennie

anglickú slaninu 
syr eidam plátky

šampiňóny čerstvé
šalotku/cibuľu
rascu drvenú
soľ

lístkové cesto
vajíčko na potretie
biely a čiermy sézam na posypanie

na palacinky:
4 vajcia
400 ml mlieko
200 ml sódová voda
300 g múka hladká
soľ
špenát listový
sušený cesnak
uvarenú červenú repu stredne veľkú

Najskôr si pripravíme palacinky.
Listový špenát krátko sparíme horúcou vodou a nakrájame nahrubo.
Červenú repu uvaríme do mäkka, ošúpeme a rozmixujeme na kašu, necháme vychladnúť.
Vajíčka vyšľaháme s mliekom, postupne pridávame múku a soľ, nakoniec pridáme sódovú vodu. Cesto by malo byť redšie ako na palacinky. 
Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej zamiešame špenát a malú lyžičku sušeného cesnaku a do druhej pridáme rozmixovanú červenú repu.
Ak by bolo cesto moc husté rozriedime ho sódovou vodou.
Každé cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 10 - 15  minút. 

Šampiňóny nakrájame celkom na drobno. Cibuľu nakrájanú na drobno speníme na oleji, pridáme šampiňóny, soľ, drvenú rascu a dusíme na miernom ohni.

Bravčovú panenku odblaníme a zprudka ju opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a odložíme bokom.

Keď máme všetko nachystané môžeme skladať.
Na stôl si rozložíme lístkové cesto, naň položíme špenátovú palacinku, do stredu navrstvíme šampiňónovú zmes a bravčovú panenku. Cez panenku preložíme palacinku a potom zabalíme do lístkového cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Závin popicháme vidličkou.

Na stôl si rozložíme lístkové cesto, naň rozložíme plátky slaniny, položíme cviklovú palacinku, poukladáme plátky syra a bravčovú panenku. Cez panenku preložíme palacinku a potom zabalíme do lístkového cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Závin popicháme vidličkou.


Pečieme na 200°C asi 15 - 20 minút. Po upečení vyberieme z rúry, prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára