Ragú je zmes mäsa a zeleniny ktoré sa spolu dusí v jednom hrnci. Takéto jedlá varím veľmi rada.
Základom je mäso a pridať môžeme všetko čo doma nájdeme - slaninku, zeleninu, hríby...
Ako príloha môžu byť zemiaky, ryža, cestovina, chlieb. Takýmto jedlo sa zavďačíte celej rodine.
Čo budeme potrebovať:
bravčové plecko
bravčovú alebo kuraciu pečeň
prerastenú slaninu
cibuľu
sušený alebo čerstvý cesnak
vývar alebo voda
lyžicu horčice
soľ
mleté čierne korenie
bylinky - petrželka, tymián
Na masti/oleji opražíme nakrájanú slaninku, pridáme nakrájanú cibuľu a chvíľu pražíme. Pridáme mäso a orestujeme ho. Keď mäso zbelie, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a lyžicu plnotučnej horčice, ale výborná je aj kremžská. Chvíľu popražíme, zalejeme vývarom, zakryjeme a dusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké pridáme pečeň a dusíme ešte asi 10 minút. Ak máme veľa šťavy, dusíme odokryté aby sa šťavy čiastočne redukovala. Ak dáte veľa cibule omáčka bude dostatočne hustá, ale ak sa vám zdá riedka máte dve možnosti. Omáčku varením zredukovať alebo pridať trochu škrobu rozmiešaného v troche studenej vody. Na záver dochutíme bylinkami.
Podávame s pečenými zemiakmi alebo chlebom, cestovinami, ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára