streda 29. mája 2013

Rybacie fašírky so šalátom z červenej repy



Občas dostaneme čerstvú rybu, väčšinou kapra, tie ale bývajú veľmi veľké a tak ho  rozporcujeme na podkovy a zamrazíme. Keď je ale kapor veľmi veľký, manžel ho rozporcuje na filety, časť pomelie a ešte mu zostane aj na polievku.


Čo budeme potrebovať: 

Rybacie fašírky:
500g ryba sladkovodná - kapor, amur
3-4 staršie rožky
2 vajcia
2-3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 lyžica horčice
petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie, rasca drvená
na obaľovanie - múku, vajce a strúhanku
Šalát:
červená repa
jablko
olej olivový
ocot balzamico tmavý
cesnak
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať
Poďme variť:

Filety  z kapra stiahneme z kože a odstránime veľké kosti. Takto pripravené 
mäso pomelieme alebo rozkutrujeme, pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané 
rožky, na drobno nakrájanú (pomletú) cibuľu, horčicu, pretlačený cesnak, 
bylinky, vajcia, osolíme a okoreníme
ak je masa moc hustá pridáme vajce, ak riedka, zahustíme strúhankou 
 z masy vyformujeme guličky, ktoré obaľujeme - dva rady vpravo sú obalené len 
v strúhanke, ostatné v trojobale
 dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre na 200°C asi 30 minút, 
v polovici otočíme. Guličky vzadu, tie maličké, sú obalené len v strúhanke... 
boli také chrumkavejšie
 zemiaky v šupe spolu s červenou repou urobíme v pare, alebo uvaríme...
 do zapekacej misky nalejeme olej, pridáme sušenú zeleninu, soľ a posekané bylinky.... 
ja si na jeseň robievam z mrkvy, petržlenu a zeleru sušenú zmes - zeleninu usuším
a rozmixujem, nedávam žiadnu soľ a vydrží mi až do jari
je to výborné čisto prírodné dochucovadlo
 pridáme v šupke uvarené a obielené zemiaky, dobre premiešame aby sa zemiaky 
obalili a dáme piecť do horúcej rúry asi 15-20 minút, pekne do ružova
 a pripravíme si šalát z červenej repy - 
uvarenú/uparenú repu ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme ošúpané 
a na kocky nakrájané jablko v pomere 1:1. 
Urobíme si zálievku - 1PL oleja + 2PL balzamica vymiešame, 
pridáme pretlačený cesnak, trošku bieleho mletého korenia a soli, 
dobre premiešame a necháme chvíľu odležať. 
Pred podávaním posypeme petrželkou.
takéto fašírky, ak ich spravím dostatočne maličké, sú vhodné aj ako pohostenie pre návštevu.... zjedia ich aj tí, čo ryby vôbec nejedia a často ani nepoznajú, 
že je to pripravené z ryby

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára