Občas dostaneme čerstvú rybu, väčšinou kapra, tie ale bývajú veľmi veľké a tak ho rozporcujeme na podkovy a zamrazíme. Keď je ale kapor veľmi veľký, manžel ho rozporcuje na filety, časť pomelie a ešte mu zostane aj na polievku.
Čo budeme potrebovať:
Rybacie fašírky:
500g ryba sladkovodná - kapor, amur
3-4 staršie rožky
2 vajcia
2-3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 lyžica horčice
petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie, rasca drvená
na obaľovanie - múku, vajce a strúhanku
červená repa
jablko
olej olivový
ocot balzamico tmavý
cesnak
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať
Poďme variť:
Filety z kapra stiahneme z kože a odstránime veľké kosti. Takto pripravené
mäso pomelieme alebo rozkutrujeme, pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané
rožky, na drobno
nakrájanú (pomletú) cibuľu, horčicu, pretlačený cesnak,
bylinky, vajcia, osolíme a okoreníme
ak je masa moc hustá pridáme vajce, ak riedka, zahustíme strúhankou
z masy vyformujeme guličky, ktoré obaľujeme - dva rady vpravo sú obalené len
v strúhanke, ostatné v trojobale
dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre na 200°C asi 30 minút,
v polovici otočíme. Guličky vzadu, tie maličké, sú obalené len v
strúhanke...
boli také chrumkavejšie
zemiaky v šupe spolu s červenou repou urobíme v pare, alebo uvaríme...
do zapekacej misky nalejeme olej, pridáme sušenú zeleninu, soľ a
posekané bylinky....
ja si na jeseň robievam z mrkvy, petržlenu a zeleru sušenú zmes - zeleninu usuším
a rozmixujem, nedávam žiadnu soľ a vydrží mi až do jari,
je to výborné čisto
prírodné dochucovadlo
pridáme v šupke uvarené a obielené zemiaky, dobre premiešame aby sa
zemiaky
obalili a dáme piecť do horúcej rúry asi 15-20 minút, pekne do
ružova
a pripravíme si šalát z červenej repy -
uvarenú/uparenú repu ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme ošúpané
a na
kocky nakrájané jablko v pomere 1:1.
Urobíme si zálievku - 1PL oleja +
2PL balzamica vymiešame,
pridáme pretlačený cesnak, trošku bieleho
mletého korenia a soli,
dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Pred
podávaním posypeme petrželkou.
takéto fašírky, ak ich spravím dostatočne maličké, sú vhodné aj ako pohostenie pre návštevu.... zjedia ich aj tí, čo ryby vôbec nejedia a často ani nepoznajú,
že je to pripravené z ryby
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára