Ryby najradšej robím v parnom hrnci. Obed je za 20 minút hotový...
Špenátové zemiaky:
zemiaky * špenát čerstvý * smotana sladká
cesnak * soľ * mleté čierne korenie
tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami -
tymián, estragón, petržlenová vňať...
zemiaky nakrájame na drobno a osolíme soľou, pridáme nadrobno
nasekanú petrželku, špenát len osolíme a dáme pariť,
rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým
čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu
a maslo, dobre premiešame ale nerobíme kašu
pridáme ochutený špenát
a zľahka premiešame
a podávame s parenou rybou, pokvapkáme citrónom, pridáme kúsky masla
môžeme podávať aj zvlášť nech si každý naberie tak ako má rád....
a ak milujete ryby tak ako ja, nie je čo riešiť.
Čo budeme potrebovať:
treska filet * soľ morská * maslo
bylinky - tymián, estragón, petržlenová vňať
citrón
treska filet * soľ morská * maslo
bylinky - tymián, estragón, petržlenová vňať
citrón
Špenátové zemiaky:
zemiaky * špenát čerstvý * smotana sladká
cesnak * soľ * mleté čierne korenie
tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami -
tymián, estragón, petržlenová vňať...
nasekanú petrželku, špenát len osolíme a dáme pariť,
rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým
čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu
a maslo, dobre premiešame ale nerobíme kašu
pridáme ochutený špenát
a zľahka premiešame
a podávame s parenou rybou, pokvapkáme citrónom, pridáme kúsky masla
môžeme podávať aj zvlášť nech si každý naberie tak ako má rád....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára