Dnes dostať v obchodoch veľmi kvalitné cestoviny a výber je ozaj široký, ale ako sa hovorí domáce je domáce.... a tak raz za čas, keď nie som lenivá urobím si domáce cestoviny aj ja.
Ravioli:
250g múka hladká * 2 vajcia
1 lyžica oleja * špenátový pretlak
Mäsová plnka:
200g mäso bravčové (kuracie) * cibuľa * cesnak * šampiňóny
syr Niva * soľ * mleté čierne korenie
Rajčinová omáčka:
250ml rajčiny drvené * 1 menšia cibuľa * 3-4 strúčiky cesnak
bazalka čerstvá * soľ * mleté čierne korenie
1-2 lyžičky cukru
Čerstvý špenát sparíme horúcou vodou, scedíme a ochladíme studenou vodou, dobre vyžmýkame a rozmixujeme na jemno. Mrazený špenát stačí rozmraziť a dobre vyžmýkať. Použila som asi tak dve hrste už spareného špenátu * všetky suroviny zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Ja cesto nesolím * cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať.
Odpočinuté cesto vyvaľkáme * Keďže nemám zariadenie ani vykrajovátko na
ravioli, povykrajovala som si kolieska a cesto ktoré mi zostalo som len
tak pokrájala a uvarila ako rezance do zeleninovej polievky * polovicu koliesok
po obvode potrieme vodou, dáme kopček plnky, prikryjeme druhým
kolieskom, okraje dobre popritláčame a dáme variť do vriacej, osolenej
vody * keď vyplávajú na povrch
vyberieme ich dierovanou naberačkou a preložíme do misky, ja som ich
trochu poliala olejom aby sa nelepili
Mäsovú plnku si pripravíme z bravčového mäsa, ktoré nakrájame na drobné kocky. Môžeme použiť aj mäso kuracie alebo mleté * na
oleji speníme cibuľku, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme * pridáme šampiňóny a restujeme až je mäso mäkké * pridáme cesnak a
rozmrvený syr Niva * keď sa syr rozpustí, ochutnáme a ak treba osolíme a
okoreníme. Plnku necháme úplne vychladnúť.
Príprava omáčky je veľmi rýchla a jednoduchá. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak a keď zavonia pridáme drvené rajčiny v plechovke, alebo v
tetrapacku. Povaríme, pridáme bazalku, petrželku alebo iné bylinky, dochutíme lyžičkou cukru, osolíme, okoreníme...
servírujeme preliate rajčinovou omáčkou a ozdobíme petrželkou.... dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára