Vždy na jar sa teším na špenát z našej záhradky, každý rok ho sadím viac a viac a potom už len rozmýšľam čo s ním... o dobré špenátové recepty našťastie nie je núdza. Toto je taký babičkovský recept, je to koláč na slano výborný len tak samotný, ale skvelý aj ako príloha k mäsu, alebo ako plnka pečená zvlášť a podávaná k pečenému kuraťu, samozrejme dá sa s ním aj to kurča naplniť....
Čo budeme potrebovať:
300g špenát čerstvý * 3 vajcia * 2 rožky * 100ml mlieko
200g šunky * 100g syr * 2-3 strúčiky cesnaku * strúhanka
300g špenát čerstvý * 3 vajcia * 2 rožky * 100ml mlieko
200g šunky * 100g syr * 2-3 strúčiky cesnaku * strúhanka
soľ * mleté čierne korenie * rasca drvená
Nachystáme si - šunku a syr nakrájame na kocky, rožky, alebo veku
nakrájame na kocky a zalejeme mliekom, vajíčka si rozdelíme a z bielkov
si pripravíme sneh...
nakrájame a necháme odkvapkať
zabaríme ho vriacou vodou, narátame do desať, špenát zlejeme a rýchlo ochladíme v studenej vode... hovorí sa tomu blanšírovanie
v miske zmiešame: namočené rožky, žĺtka, šunku, syr, pretlačený cesnak, špenát, osolíme, okoreníme a ak sa nám hmota zdá riedka pridáme 1-2 lyžice strúhanky.
Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.
a pečieme na 180°C asi 30 minút
podávame teplý ale aj studený, so šalátom alebo len tak....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára