Náš vnúčik oslavoval prvý rôčik a ja som mu upiekla takúto darčekovú tortu.
Pracovala som s Gum pastou to je taká jedlá modelovacia hmota ktorú som podľa potreby zafarbila.
na mackov som si prifarbila bielu hmotu kakaom, do stredu telíčka som dala bambusové špáradlo a naň napichla hlavičku, ostatné časti som lepila vodou, po zaschnutí to drží perfektne
tortu som potiahla a dozdobila mašľou a vyrobenými hračkami
ešte som vyrobila menovku aby bolo jasné komu torta patrí
Jerguškovi sa torta páčila ale hlavne sa mu páčili medvedíkovia a vláčik a tie ako prvé aj zlikvidoval
Ako som piekla.
upiekla som dva čokoládové pláty a jeden piškótový
po vychladnutí som ich potrela jahodovým želé a karamelovou plnkou
potom som tortu rozkrojila na jednu veľkú štvorcovú tortu, jednu malú štvorcovú a malú guľatú
všetky som potrela krémom a uložila na noc do chladničky
na druhý deň som potiahla všetky torty a ozdobila
veľká torta bola veľký balík na nej malý balíček s mašľou a ohňostrojom
z malej guľatej tortičky som spravila súdok s medom
Korpus čokoládový
6 vajec
200g práškového cukru
100g čokolády, môže byť aj mliečna, najlepšia je ale horká 70%
100g masla
100g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
20g kakaa
z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh
čokoládu si necháme nad parou, alebo v mikrovlnke zmäknúť, pridáme k nej maslo a vyšľaháme, po jednom pridáme žĺtky a vyšľaháme
zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a pridáme k čokoládovej pene
nakoniec už len metličkou zľahka primiešame sneh z bielkov
pečieme na plechu na 160°C asi 20-25 minút
Piškótový korpus:
4 vajcia
200g práškového cukru
100ml oleja
10 lyžíc horúcej vody
200g hladkej múky
1 prášok do pečiva
z bielkov ušľaháme tuhý sneh
žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a na záver tuhý sneh z bielkom
pečieme na 160°C asi 15-20 minút
Karamelová plnka:
2 karamelové pudingy
2-3 lyžice cukru
500ml mlieka
250g masla
konzerva karamelového Salka
z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding
do vlažného zašľaháme maslo
Salko vyklopíme do misy a po troche pridávame puding s maslom a šľaháme
Jahodové želé:
1 Zlatý klas
300ml nálevu s jahodového kompótu
2 lyžice cukru
asi 400g kompótových jahôd
alebo čerstvé jahody a jahodový džus - potom ale treba čerstvé jahody v tom želé povariť aby zmäkli, preto je použitie kompótu jednoduchšie
zo Zlatého klasu, cukru a nálevu uvaríme hustý puding, pridáme jahody, prehrejeme a necháme vychladnúť
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára