28 júna 2013

Baklažánové lasagne



Moje naj, naj obľúbené letné jedlo, neviem sa ho dojesť a preto ho aj často pripravujem....










Čo budeme potrebovať:
1 bal. lasagne
1 väčší baklažán
mozzarella  * parmezán
bazalka

Na omáčku:
paradajky drvené (tetrapack)
cesnak
soľ  *  mleté biele korenie









Najskôr si pripravíme paradajkovú omáčku: drvené paradajky, ja používam v tetrapaku, zmiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme soľ, korenie ak treba trochu cukru.

 



Baklažán si nakrájame na kolieska, dobre osolíme a necháme cca 20 minút vypotiť. Potom opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu mletého bieleho korenia




 






na olivovom olej osmažíme, uložíme na papierový obrúsok a odsajeme prebytočný tuk 






 






Keď máme všetko nachystané, môžeme začať vrstviť do vhodnej zapekacej nádoby. Na spodok dáme trochu paradajkovej omáčky, lasagne






 




na lasegne uložíme baklažán, mozzarellu, bazalkové lístky a posypeme parmezánom. Zalejeme rajčinovou omáčkou a znova dáme lasagne a všetko opakujeme pokiaľ neminieme všetky suroviny.




Vrch ukončíme lasagnami a zalejeme zvyšnou omáčkou.











dáme do rúry na 180°C na cca 30 minút, potom ešte posypeme parmezánom a necháme už len zapiecť








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára