Moje obľúbené domáce cestoviny sú určite špenátové... k mäsu, do polievky, alebo len tak s tvarohom...
Cestoviny:
200g múka hrubá * 2 vajcia
cca 100g špenátový pretlak
Omáčka:
200g syr s modrou plesňou (Niva) * 200ml smotana kyslá
Ostatné:
500g bravčové mäso * cesnak * tymián
estragón * soľ * čierne mleté korenie * olej
Lístky špenátu umyjeme, posekáme a zalejeme vriacou vodou, necháme minútu postáť, scedíme a ihneď schladíme studenou vodou. Ponorným mixérom rozmixujeme na úplne jemno. Takto pripravený špenát použijeme na prípravu cestovín. Kupovaný mrazený špenát stačí rozmraziť a scediť alebo vyžmýkať.
Z múky, vajec a scedeneho špenátového pretlaku si vypracujeme tuhšie cesto, ak treba pridáme múku. Cesto prikryjeme a necháme odpočívať asi hodinku. Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na širšie rezance.
Mäso, ja som použila bravčové plecko, si nakrájame na kocky, pridáme bylinky, osolíme, okoreníme, pridáme pár strúčikov nakrájaného cesnaku, zalejeme olejom, zamiešame a necháme marinovať, najlepšie cez noc. Potom mäso prudko opečieme na oleji, keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme do tepla. Do výpeku dáme syr a smotanu a necháme rozpustiť, omáčka nemusí byť úplne hladká, môžu v nej byť priznané hrudky syra... omáčku nesolím, nekorením pretože syr je veľmi slaný a omáčke dodáva výraznú chuť...
Podávame so špenátovými cestovinami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára