01 júla 2013

Kuracia paštéta



Receptov na kuraciu paštétu je nespočetne veľa, od celkom jednoduchých až po veľmi zložité a náročné nielen na suroviny ale aj čas. Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchlo hotový a veľmi chutný... samozrejme ak máte radi paštéty tak ako ja....









Čo budeme potrebovať:
500g kuracia pečeň
250ml smotana na šľahanie 30%
3 celé vajcia
1 malá lyžička rasca drvená
soľ
maslo alebo bravčová masť na vymazanie formy






Pečeň odblaníme a spolu so šľahačkou a vajíčkami rozmixujeme, pridáme korenie a soľ. Vylejeme do formy vymastenej masťou alebo tukom a dáme piecť na 150°C asi na 30-40 minút. Nie viac, aj keď sa bude zdať riedka, nestuhnutá, ona chladnutím stuhne. Dlhým pečením stráca na chuti a môže sa začať rozpadať, droliť.
necháme vychladnúť, vyklopíme, nakrájame a môžeme podávať...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára