Tofu raz začas v našej rodine môže byť :-) ako hovorí môj muž, raz do roka stačí... ale takto pripravené chutí aj jemu...
Čo budeme potrebovať:
1 bal.tofu
3 lyžice sójovej omáčky
200ml zeleninového vývaru
1 lyžička solamylu
cesnak
pór
šampiňóny čerstvé alebo z konzervy
zázvor
Tofu, ja som použila obyčajné biele, pokrájame na kocky, alebo hocijako
ináč, výdatne zalejeme sójovou omáčkou a cca 2 dl zeleninového vývaru.
Ja som si ho pripravila z kocky. Tofu sa nám marinuje a my si zatiaľ
nakrájame zázvor na pásiky, pór na kolieska, cesnak nasekáme nadrobno a nachystáme si šampiňóny, lepšie sú čerstvé
ale dobre poslúžia aj z konzervy
Na oleji osmahneme šampiňóny, pridáme zázvor a cesnak a rýchlo orestujeme, pridáme tofu a pór, marinádu si odložíme. Všetko robíme len veľmi krátko, maximálne 10 minút. Na záver
pridáme marinádu v ktorej sme rozmiešali lyžičku solamylu a už len
prevaríme a odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou.
Robievam tofu aj s čerstvými aj so sterilizovanými šampiňónmi... s čerstvými je lepšie, so sterilizovanými rýchlejšie pripravené...
Evi ty sa nevyžívaš len vo varení, ale aj v aranžovaní a fotení...nádherná pastva pre oči :-)
OdpovedaťOdstrániťveru vyžívam, máš pravdu... ale veď u teba je to to isté, si myslím :-)
Odstrániťto vypadá skvěle :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-)
Odstrániť