Lasagne, ale aj cestoviny všeobecne, sú môj obľúbený pokrm a keď môžem a mám čas, pripravím si domáce.
Lasagne:
200g múka hrubá
2 vajca
cca 100g špenátový pretlak
Omáčka:
250ml pasírované paradajky
4-5 strúčikov cesnaku
soľ * mleté čierne korenie
Ostatné:
mozzarella
parmezán
bazalka
Čerstvý špenát sparíme horúcou vodou, scedíme a rozmixujeme úplne na jemno, vyžmýkame alebo necháme stiecť na sitku. Mrazený špenát, stačí rozmraziť a vyžmýkať. Z múky, vajec a špenátu vypracujeme tuhšie cesto a prikryté necháme odpočívať cca hodinku. Potom cesto vyvaľkáme a nakrájame na pláty, ja som si z tohto cesta spravila aj lasagne aj slíže. Na miesenie a vaľkanie cesta používam strojček na cestoviny, človek sa tak nenarobí .-)
Omáčku si pripravíme úplne jednoducho, pasírované paradajky zmiešame s pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Mozzarellu si nakrájame na kolieska a parmezán nastrúhame, ešte si pripravíme bazalku a môžeme začať vrstviť. Na spodok vhodnej zapekacej nádoby dáme tenkú vrstvu paradajkovej omáčky, nato vrstvu lasagní, znovu trochu omáčky, mozzarellu, bazalku....
paradajkovú omáčku a strúhaný syr, tieto vrstvy striedame až sa nám minú všetky suroviny. Zakončíme plátmi cesta a na vrch vylejeme zvyšok omáčky. Dáme piecť na 180°C asi na 30 minút, závisí to aj od veľkosti nádoby, na záver posypeme syrom a necháme už len zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára