29 júla 2013

Terinka z kuracieho mäsa a cukety

V nedeľu som robila mäsovú roládu plnenú kuracou fášou a dosť mi toho zostalo. Najskôr som to chcela len tak dať do formy a upiecť, ale potom sa na mňa usmiali žltučké cukety, ktoré už u nás aj tak nikto nechce jesť a tak vzniklo toto malé, milé predjedlo...








Čo budeme potrebovať:
400g kuracie mäso
200ml šľahačková smotana
2 vajcia
100g šunka
paprika červená
paprika zelená
petržlenová vňať
červená paprika mletá sladká
soľ, mleté čierne korenie
cuketa


Mäso nakrájame na kocky, pridáme vajcia a šľahačku a všetko spolu rozkutrujeme, šľahačku netreba dať na začiatok celú, hmota by mala byť viac hustá ako riedka, ak bude moc hustá dolejeme zbytok šľahačky







 
šunku, červenú aj zelenú papriku nakrájame na menšie kocky, pridáme veľa zelenej vňaťky a červenú mletú papriku. Všetko spolu zamiešame, osolíme a okoreníme.
ohňovzdorné nádobky vymastíme olejom a kladieme striedavo koliesko cukety a kuraciu fáš... cuketu zľahka osolíme... nádobky naplníme asi centimeter pod okraj, začneme cuketou a skončíme fášom... zakryjeme alobalom, uložíme na pekáčik s vodou a dáme do rúry na 180°C asi na 40 minút







hotové necháme mierne vychladnúť, potom vyklopíme a môžeme podávať ako teplé predjedlo, alebo ako ľahkú večeru, studené aj teplé....






2 komentáre: