nedeľa, 9. februára 2014

Kurací batôžtek v závoji

Tukovú blanu, tiež závoj alebo čipku používam pri varení veľmi rada... keď som dnes potrebovala veľmi narýchlo uvariť niečo slávnostnejšie siahla som práve po závoji... a pretože to malo byť aj rýchlo hotové, voľba padla na kuracie prsia a kuraciu pečeň ktoré nepotrebujú dlhú tepelnú prípravu...

Čo budeme potrebovať:
kuracie prsia  *  kuraciu pečeň
sušené slivky namočené v koňaku, alebo len vo vode
závoj - tuková blana
soľ  *  rasca  *  čierne mleté korenie
môže byť aj slaninka, alebo čokoľvek iné vhodné na plnenie kuracích pŕs

závoj najskôr namočíme do vody s pár kvapkami citróna a trochu ho "preperieme" ale opatrne aby sme ho nepotrhali  *  kuracie prsia narežeme na rezne a mierne naklepeme  *  pečeň odblaníme
závoj rozprestieme na doske, do stredu dáme mäso ktoré osolíme a okoreníme len z jednej strany, na vrch položíme pečeň a sušené slivky  *  do závoja môžeme zabaliť len samotnú pečeň
 alebo miesto slivky dáme slaninu  *  mäso zavinieme a dôkladne zabalíme do závoja
uložíme na plech  *  netreba žiaden olej, tuková blana si pustí masti dosť  *  pečieme v rozpálenej rúre na 200°C asi 20-25 minút


2 komentáre:

  1. Tak tento recept je úplne skvelý. Aj by som ho skúsila, len neviem, kde by som zohnala tú tukovú blanu?
    Každopádne recept je výborný, jednoduchý a v jednoduchosti je krása!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem :)
    tukovú blanu dostať kúpiť u mäsiara, treba sa len opýtať, najlepšie v nejakom malom mäsiarstve... počula som, že aj v Tescu mávajú... ja ju mám priamo z bitúnka a používam ju predovšetkým na mäsové rolády, je to fakt super vec, všestranne použiteľná....

    OdpovedaťOdstrániť