25 februára 2015

Hríbová polievka s krupicovými haluštičkami


vonku síce prestalo pršať ale začal fúkať studený severný vietor... nepríjemné počasie ktoré má vplyv na moju náladu... 
na stav duše je najlepšia slepačia polievka, ale kto by tak dlho čakal kým sa uvarí... tak môj muž uvaril hustú hríbovú polievku s mrkvou, zemiakmi, cesnakom a ja som na vylepšenie urobila výborné krupicové haluštičky (krupica, vajíčko, voda, bylinky, nechať odstáť aspoň 30 minút) kedysi som ich hádzala ručne, robila som také väčšie noky, ale dcéra ich raz robila cez haluškovač a odvtedy ináč nerobím... sú maličké, chutné, skrátka haluštičky...

2 komentáre:

  1. mňamka preveliká!!! Takú polievku robievam tiež, ale dávam do nej krúpy. Krúpy si vždy uvarím do foroty
    a potom ich vychladnuté pobalím do fólie v nejakom primeranom množstve a v polovici varenia dám do
    polievky... Halušky takto robievam do zeleninovej polievky, ktorú potom nijako nezahusťujem. Máme ich
    tiež radi. Raz som miesto krúpov použila takú mrveničku, alebo ako sa to volá... husté rezancové cesto
    sa postrúha strúhadlom...a to tiež dosť pasovalo.
    Skúsim aj túto haluškovú verziu do hríbovice, nech je trocha zmena :-)
    Nachádzam tu na Vašom blogu veľa inšpirácie :-)
    nigina

    OdpovedaťOdstrániť
  2. teším sa, že moje recepty sú inšpiratívne :) ja som tiež taká, pokukám kadečo a potom pospájam tak aby nám to chutilo...
    ináč takú strúhaničku z tvrdého rezancového cesta robievala ešte moja mama a ja ju robím tiež, aj keď v poslednom čase robievam častejšie takéto haluštičky aj do zeleninovej polievky... krúpy som ešte neskúšala ale občas keď sa mi fakt nechce tak nasypem do zeleninovej polievky za hrsť ovsených vločiek - aj to je dobré...

    OdpovedaťOdstrániť